VPN.ac – veľká recenzia bezpečnej VPN služby (2021)

VPN.ac nie je služba, ktorá by vzbudzovala obrovský záujem médií, ale tento rumunský poskytovateľ ponúka niekoľko skvelých funkcií za rozumnú cenu a možno stojí za vašu úvahu.

VPN.ac ponúka používateľom silné šifrovanie, zabezpečené aplikácie a skvelý výkon. Ich sieť pozostáva výlučne z dedikovaných serverov typu bare-metal so samoobslužnými servermi DNS a gigabitovými kanálmi šírky pásma. VPN.ac vám poskytuje aj jedinečné šifrovacie protokoly, konfigurácie serverov s dvojitým skokom a bezpečné proxy rozšírenia prehliadačov.

Zatiaľ čo VPN.ac získava vysoké známky v oblasti bezpečnosti a použiteľnosti svojich aplikácií, má aj niektoré nevýhody, ktoré sme v našich testoch identifikovali. Prvým problémom je, že VPN.ac uchováva protokoly pripojení pre zabezpečenie siete a riešenie problémov. Aj keď sú tieto súbory vymazané každý deň a neobsahujú históriu prehliadania, stále je to nevýhoda. Ďalším problémom je, že VPN.ac nefunguje s väčšinou streamovacích webov.

Cena VPN.ac a pravidlá vrátenia peňazí

Cenu za VPN.ac môžeme označiť za priemernú. Najlepšiu cenu dostanete pri dvojročnom pláne predplatného.

Nižšie uvádzame aktuálne ceny z webu VPN.ac.

  • VPN.ac predplatné

  • ZľavaZľava
  • Cena celkomCena celkom
  • Záruka vrátenia peňazíZáruka vrátenia peňazí
  • Počet zariadeníPočet zariadení
  • 2 roky

  • 3,75 $

    za mesiac

  • Zľavaušetríte 62%
  • Cena celkom90 $
  • Záruka vrátenia peňazí7 dní
  • Počet zariadení6
  • 1 rok

  • 4,80 $

    za mesiac

  • Zľavaušetríte 46%
  • Cena celkom58 $
  • Záruka vrátenia peňazí7 dní
  • Počet zariadení6
  • 1 mesiac

  • 9,00 $

    za mesiac

  • Zľavaušetríte 0%
  • Cena celkom9 $ každý mesiac
  • Záruka vrátenia peňazí7 dní
  • Počet zariadení6

Celkovo tieto ceny nie sú zlé pre prémiovú VPN službu so zabezpečenými aplikáciami. Nie je to však ani najlacnejšia VPN, ktorú na trhu nájdete.

VPN.ac má v ponuke aj zľavnenú týždennú skúšobnú verziu za dva doláre, ktorá obsahuje všetky funkcie a úplnú funkčnosť. Jednoducho prejdite na webovú stránku a kliknite na kartu Časté otázky a odkaz Ponúkate skúšobnú verziu alebo demo? (Do you offer a trial period or a demo?)

VPN.ac ponúka veľa možností platby vrátane anonymných spôsobov platby, ako sú bitcoiny a rôzne darčekové karty:

  • PayPal
  • Bitcoin a rôzne altcoiny
  • Kreditné karty
  • Alipay
  • 100+ darčekových kariet v USA
  • Možnosti pre mobil / SMS a ďalšie

Poznámka: VPN.ac nemá žiadny bezplatný plán VPN. Ponúkajú iba platené predplatné VPN.

Spoločnosť poskytuje 7-dennú záruku vrátenia peňazí, ktorú jasne popisujú na svojej web stránke:

Vrátime vám čiastku za objednávku, ak nemôžete využiť našu službu alebo ste s ňou nespokojný.

Informácie o spoločnosti a jurisdikcia

Server VPN.ac vytvoril tím profesionálov v oblasti zabezpečenia sietí v roku 2012.

Transparentne informujú o pozadí spoločnosti a svojich odborných kvalifikáciách. Z ich webových stránok:

Každý jednotlivý člen nášho tímu má viac ako 14 rokov skúseností v oblasti bezpečnosti IT, poskytovania bezpečnostných auditov a penetračných testovacích služieb pre verejných aj súkromných zákazníkov, banky a vojenské inštitúcie.

Naše skúsenosti v oblasti testovania a bezpečnostných auditov sú hlavne to, čo nám dáva výhodu v zabezpečení našej infraštruktúry, pretože práve implementácia infraštruktúry je často najslabším článkom služby VPN.

Šifrovanie / zabezpečenie údajov je niečo, čo veľmi dobre poznáme, pretože sme miestnym dodávateľom niektorých najbezpečnejších komerčných šifrovaných úložných zariadení, ktoré vyhovujú požiadavkám na vládne a vojenské účely.

Poskytujú tiež kontaktné údaje a odborné certifikáty materskej spoločnosti Netsec Interactive Solutions so sídlom v rumunskom Sibiu.

Jurisdikcia – VPN.ac spadá pod jurisdikciu a zákony Rumunska. Pokiaľ ide o súkromie, Rumunsko sa javí ako spoľahlivá jurisdikcia. Nie je členom dozornej aliancie 14 očí ani blízkym spojencom žiadnych veľkých špionážnych režimov.

V Rumunsku je VPN.ac tiež schopný ignorovať všetky sťažnosti DMCA a obísť problémy s autorskými právami vo svojej sieti. Vďaka tomu je VPN.ac dobrou voľbou, ak potrebujete bezpečnú VPN na torrentovanie.

Súkromné ​​údaje sú chránené aj v Rumunsku, pričom ich uchovávanie bolo rumunským ústavným súdom v roku 2014 oficiálne vyhlásené za protiústavné.

Platformy a aplikácie

VPN.ac podporuje mnoho rôznych zariadení a platforiem. Ponúkajú VPN aplikácie (klientov) pre Windows, Mac OS, iOS a Android. Pre používateľov systému Linux má server VPN.ac klienta Linux v beta verzii pre distribúcie založené na systéme Ubuntu, ktorý však už nejaký čas nie je k dispozícii.

Najnovší softvér si môžete stiahnuť priamo z webovej stránky a tiež si prečítať inštalačné príručky.

Ďalej sa pozrieme na klientov Windows, Mac OS a Android.

Pripojenia – VPN.ac umožňuje 6 pripojení na jedno predplatné. V priemysle VPN ide o priemerné číslo. Existuje niekoľko sietí VPN, ktoré vám poskytnú neobmedzený počet pripojení – ak sa chcete vydať touto cestou, pozrite si našu recenziu Surfshark alebo Perfect Privacy.

Znalostná databáza – V znalostnej databáze nájdete veľa podrobných sprievodcov zaoberajúcich sa rôznymi témami:

Šifrovacie protokoly OpenVPN, IPSec / L2TP, IKEv2 a PPTP
Sprievodcovia inštaláciou smerovača
Zabezpečené nastavenie proxy a nastavenie servera Socks5
Tipy na ochranu súkromia online
Sprievodcovia riešením problémov
Integrácia systému WireGuard

Ak máte záujem o použitie VPN na smerovači, VPN.ac je slušná voľba. Konfiguračné súbory smerovača si môžete stiahnuť po prihlásení do ovládacieho panela.

Šifrovanie VPN.ac

VPN.ac ponúka množstvo šifrovacích možností. Môžete si tak vybrať možnosť presne podľa vašich potrieb podľa úrovne bezpečnosti, ktorú potrebujete.

Štandardným šifrovacím protokolom je OpenVPN ECC (Elliptic Curve Cryptography). Toto je dobrá voľba pre pomer výkonu a bezpečnosti. Ďalšími možnosťami sú:

PPTP: 128-bit MPPE (tento protokol bol v minulosti prelomený a preto sa nedá považovať za bezpečný)
L2TP/IPSec: 256-bit AES a RSA-2048
OpenVPN 128-bit BF: 128-bit BF-CBC pre dátový kanál, RSA 2048 pre kľúče a SHA1 HMAC (pre zariadenia, ktoré nepodporujú AES/vlastné OpenVPN nastavenia, napr. Synology NAS)
OpenVPN 128-bit AES: 128-bit AES-CBC pre dátový kanál, RSA 4096 pre kľúče a SHA256 HMAC
OpenVPN 256-bit: 256-bit AES-CBC pre dátový kanál, RSA 4096 pre kľúče a SHA512 HMAC
OpenVPN ECC: 128-bit AES-CBC pre dátový kanál, Elliptic Curve s využitím krivky secp256k1 pre kľúče a SHA512 HMAC
OpenVPN XOR: 128-bit AES-CBC pre dátový kanál, RSA 4096 pre kľúče a SHA512 HMAC

VPN.ac tiež podporuje WireGuard VPN protokol. Tento protokol bohužiaľ nie je zahrnutý v klientoch. Z tohto dôvodu je pre jeho použitie potrebné spraviť manuálne úkony.

Optimalizácia výkonu – Mať rôzne možnosti šifrovania vám pomôže optimalizovať výkon so sieťou VPN. Testovanie rôznych protokolov VPN, šifrovania a portov je dobrý nápad, ak sa nachádzate v oblasti, kde je použitie VPN obmedzené.

Zahmlievanie na prekonanie sieťových obmedzení

VPN.ac ponúka vynikajúcu zostavu funkcií zahmlievania, ktoré vám umožňujú prekonať sieťové obmedzenia. To môže skryť prenos VPN, ktorý sa môže blokovať, ako štandardný prenos šifrovaný pomocou protokolu HTTPS. Zahmlievanie zvyčajne znamená malý kompromis výkonu, ale nemusí to byť nič výrazné.

Len na pripomenutie, v krajinách ako Čína a Saudská Arábia, ktoré implementujú cenzúru a prísne sieťové obmedzenia, sú potrebné funkcie zahmlievania. To je prípad aj mnohých pracovných alebo školských sietí, ktoré blokujú siete VPN alebo implementujú iné obmedzenia. Existujú správy aj o tom, že poskytovatelia internetových služieb zasahujú do prenosu VPN – ďalšia oblasť, kde môže pomôcť zahmlievanie.

Je to veľmi ľahké, pretože VPN.ac ponúka rôzne protokoly VPN (OpenVPN XOR) a možnosti výberu portov, ako to vysvetľuje na svojich stránkach:

OpenVPN XOR je podobný 256-bitovému OpenVPN z hľadiska sily kľúča a používa sa aj HMAC, len symetrická šifra je iná. 128-bitová AES je rýchlejšia a menej náročná na procesor ako 256-bitová AES. Odporúčame ho používať, iba ak iné typy OpenVPN nefungujú, napríklad v sieťach, ktoré blokujú iné spojenia ako odchádzajúce cez porty 80 a 443. Spustenie OpenVPN XOR cez port TCP-443 by malo obísť väčšinu firewallov a / alebo webových filtrov.

Implementácia do aplikácie je veľmi jednoduchá, jednoducho vyberte protokol OpenVPN XOR, vyberte port TCP-443 a potom sa môžete pripojiť k ľubovoľnému serveru, ktorý chcete:

Ako ďalšia utajená funkcia VPN poskytuje VPN.ac tiež rad serverov, ktoré sú všeobecne nakonfigurované pre Čínu alebo iné obmedzené krajiny. Tieto sú v klientovi VPN.ac označené ako servery optimalizované pre Čínu (China Optimized).

Vďaka týmto funkciám je VPN.ac v súčasnosti jednou z najlepších sietí VPN, ktoré sa v Číne používajú (alebo v akýchkoľvek iných obmedzených sieťach).

Zabezpečený proxy server pre prehliadače

VPN.ac poskytuje bezpečné rozšírenia prehľadávača proxy pre prehliadače Firefox, Chrome a Opera. Stránka popisuje výhody rozšírenia prehľadávača nasledovne:

Silné šifrovanie pre všetky aktivity prehliadania pomocou protokolu TLS (čistý prenos HTTPS)
Utajenie proti firewallu / DPI (hĺbková kontrola paketov): pri kontrole pomocou technológií DPI nespájajú pripojenia pomocou SecureProxy výstrahy, ako by to zvyčajne robila klasická VPN
Nie je potrebné tunelovať všetok prenos z vášho počítača cez VPN: prehliadač môžete nechať tunelovať prenos cez naše servery a všetok ostatný prenos odosielať prostredníctvom vášho bežného pripojenia ISP. Môžete to tiež nazvať „VPN v prehliadači“.

Je to skvelá funkcia pre ľudí, ktorí nechcú šifrovať všetku komunikáciu na svojom počítači pomocou siete VPN, ale hľadajú bezpečné riešenie na prehliadanie internetu s väčším súkromím.

Multi-hop konfigurácie VPN

Táto funkcia zvyšuje úroveň bezpečnosti a anonymity tým, že medzi vás a nezašifrovaný internet umiestňuje až dva šifrované servery.

Double-hop servery – VPN.ac v súčasnosti ponúka 22 konfigurácií servera VPN s dvoma hopmi. V porovnaní s inými poskytovateľmi je to vynikajúci výber.

Výkon – S konfiguráciami viacskokových sietí VPN môžete zvyčajne očakávať zníženie výkonu jednoducho kvôli zvýšenej latencii (vzdialenosť, ktorú musí vaša premávka prekonať).

Otestovali sme transatlantickú dvojskokovú konfiguráciu z Nemecka do Kanady a dostali sme takmer 82 Mbps, čo je celkom dobrý výsledok.

Konfigurovateľné multi-hop servery – Pre tých, ktorí hľadajú ešte vyššiu úroveň anonymity. Serverová sieť a aplikácie vám umožňujú vytvoriť si vlastnú jedinečnú viacskokovú kaskádu. Niečo podobné ako ponúka aj služba Perfect Privacy.

Aplikácie pre Windows, Mac, iOS a Android

VPN.ac ponúka skvelého klienta pre Windows.

Klient VPN.ac pre Windows vám tiež poskytuje prístup k rôznym nastaveniam, ktoré môžete konfigurovať priamo v sekcii „Pokročilé nastavenia“, pričom v hornej časti je možnosť výberu protokolu a portu.

Celkovo sa nám nový a aktualizovaný klient naozaj páči. Má skvelé rozloženie prvkov, funguje dobre a pri testovaní bol veľmi spoľahlivý. Poskytuje tiež možnosť pre svetlý alebo tmavý režim.

Ak potrebujete VPN pre Windows, toto je solídna voľba. Dokonca sme ho ohodnotili ako jednu z najlepších VPN pre Windows.

Rovnako ako v prípade vyššie uvedeného klienta Windows, aj aktualizovaný klient systému Mac OS fungoval dobre. V zásade má rovnaké rozloženie, predvoľby a vlastnosti ako klient Windows.

Klient VPN.ac pre Mac OS poskytuje všetky funkcie vrátane:

Konfigurácie s dvojitým skokom
Zahmlievanie
Pokročilá ochrana pred únikom a nastavenie brány firewall (prepínač kill switch)

Spustenie mnohých testov na počítači MacBook Air nezistilo žiadne problémy s klientom VPN.ac Mac.

VPN.ac ponúka plne vybaveného klienta aj pre Android.

Pri testovaní klienta Android na kontrolu fungovalo všetko dobre. Nezaznamenal som žiadne chyby, pády, problémy s pripojením alebo netesnosti.

Zatiaľ čo väčšina služieb VPN ponúka klientov Androidu, ktorí sú do istej miery obmedzení, klient pre Android VPN.ac je nabitý množstvom skvelých funkcií.

Poskytuje všetky možnosti šifrovania, všetky konfigurácie servera s dvojitým skokom a ďalšie rozšírené nastavenia a predvoľby.

Bezproblémové používanie sme tiež zistili aj v aplikácii pre iOS. Využíva zabudovanú šifru IKEv2, ktorá je natívne podporovaná v zariadeniach so systémom iOS. To ponúka dobré zabezpečenie, žiadne úniky a je veľmi stabilné.

Funkciu aplikácie VPN môžete potvrdiť aj v nastaveniach systému iOS. Výberom možnosti „Pripojiť na požiadanie“ získate stabilné pripojenie, kde budú blokované všetky prenosy mimo VPN (nezašifrovaná komunikácia) a všetok internet bude prechádzať cez VPN.

Protokolovanie VPN.ac

Jednou z veľkých nevýhod z hľadiska ochrany súkromia je to, že VPN.ac vedie protokoly pripojení. Tu je presné vysvetlenie z webu VPN.AC:

Logujete / monitorujete moju činnosť? Aké denníky uchovávate na serveroch?

Nie, nezaznamenávame a nesledujeme žiadne aktivity používateľov, ako napríklad navštívené webové stránky, e-maily, prenesené súbory, okamžité správy, atď.

Niektoré protokoly pripojení (k našej službe VPN) však uchovávame z bezpečnostných a z dôvodov podpory. Uchovávajú sa na samostatnom šifrovanom serveri (na nezverejnenom mieste) a každý deň sa automaticky vymazávajú. Na serveroch neuchovávame žiadne protokoly, ani bežné protokoly démonov systému Linux.

Uchovávanie týchto protokolov nám tiež pomáha pri identifikácii potenciálnych útokov proti našej službe.

Všetky protokoly na tomto serveri sa každý deň natrvalo odstránia. Nezaznamenávame ani neuchovávame žiadne citlivé údaje, ako napríklad to, čo počas relácie skutočne prenášate.

Celkovo to podľa mňa nás je príliš znepokojujúce. Očividne sú vo svojich politikách čestní a transparentní, vysvetľujú svoju potrebu protokolovania a tiež to, ako sú údaje vymazávané každý deň.

Sieť serverov VPN.ac

Sieť serverov VPN.ac je zabezpečená a rýchla s dôrazom na kvalitu servera (vlastné servery).

Jedným z najväčších problémov ovplyvňujúcich rýchlosť je počet ľudí používajúcich server VPN v danom čase. Mnoho sietí VPN predstihuje svoje služby, čo má za následok preťaženie, nízku rýchlosť a prerušenie spojenia.

Pri používaní a testovaní VPN.ac sa nám vždy osvedčila veľká šírka pásma a vysoký výkon.

Žiadne virtuálne servery – Ďalším dôležitým aspektom pri skúmaní serverov VPN je, či používajú pre svoje uzly virtuálne servery alebo vlastné servery. VPN.ac na svoje stránke uvádza:

Na našich VPN uzloch používame iba vlastné servery, väčšinou pozostávajúce z výkonných E3 a E5 Xeon serverov s hardvérovou AES akceleráciou. Prevádzka uzlov VPN na vyhradenom hardvéri môže byť 10 alebo 20-krát drahšia ako prevádzka na virtuálnych serveroch a preto neprevádzkujeme službu na stovkách miesto, ale zameriavame sa na kvalitu. Šírky pásma musí byť dostatočná na zabezpečenie rýchlej a spoľahlivej služby.

V čase písania recenzie mala služba 130 serverov v 26 krajinách sveta.

Funguje VPN.ac dobre na streamovanie?

VPN.ac na niektorých serveroch spolupracuje s americkým Netflixom – možno však budete musieť požiadať o podporu, ktoré servery máte používať.

Celkovo VPN.ac nie je najlepšou voľbou na streamovanie, pretože sa zameriavajú hlavne na bezpečnosť a súkromie. Služba dobre nefunguje pre Disney Plus, BBC iPlayer, Hulu alebo iné služby, jednoducho preto, že ich tieto webové stránky často blokujú.

Ďalším problémom je, že VPN.ac neponúka veľkú podporu pre ďalšie streamovacie zariadenia ako sú napríklad herné konzoly, televízne systémy a rôzne ďalšie zariadenia.

Výsledky testu rýchlosti VPN.ac

Rýchlostné testy sme realizovali pomocou ethernetového pripojenia 160 Mbps, s klientom Mac OS a protokolom OpenVPN. Celkové rýchlostné testy boli celkom dobré.

Prvý na rade bol neďaleký server vo Frankfurte nad Mohanom: 131 Mbps

Spustili sme niekoľko ďalších testov s blízkymi servermi a výsledky boli konzistentné s rýchlosťami okolo 100 až 130 Mbps.

Ďalej sme otestovali rôzne servery v USA a Kanade. Rýchlosti boli opäť v poriadku.

Prvý na rade bol server v New Yorku s rýchlosťou približne 107 Mbps.

Ďalším na rade bol server v Chicagu s rýchlosťou približne 54 Mbps.

Ostatné servery, ktoré sme testovali v USA a Kanade, ponúkali podobný výkon medzi 50 až 100 Mbps.

Súkromie a bezpečnosť s VPN.ac

Pokiaľ ide o výsledky testovania únikov dát, tak služba fungovala počas našich testov bez akýchkoľvek únikov alebo problémov, ktoré bolo potrebné nahlásiť.

Klientov Windows, Mac OS a Android som testoval pomocou základných testovacích postupov VPN na identifikáciu problémov alebo únikov.

Požiadavky DNS zachytávali tri rôzne zabezpečené servery v sieti VPN.ac. Adresa IPv4 sa zhodovala so serverom, protokol IPv6 bol blokovaný a nenašli sme žiadne úniky dát.

Výsledky testov pre klientov Windows, Mac OS a mobilných klientov (Android a iOS) boli rovnaké: neboli zistené žiadne úniky.

Ako môžete vidieť z týchto výsledkov testov, VPN.ac ponúka vysoko kvalitné aplikácie, ktoré sú bezpečné a chránia vaše súkromie.

Ochrana pred únikom DNS – VPN.ac tiež skvelo zaisťuje, aby nedochádzalo k únikom DNS pomocou ich vlastných zabezpečených prekladačov DNS. Z ich webových stránok:

Máme vlastných, súkromných prekladačov DNS mimo USA a Veľkej Británie. Všetky dotazy DNS odoslané používateľmi VPN preposielajú naše servery VPN súkromným prekladateľom prostredníctvom šifrovaných tunelov.

Používame jedinečný a šikovný spôsob, ako prekonať toto riziko [monitorovania prekladačov DNS tretích strán], a to spustením služby generátora dotazov na každom prekladači DNS. Konkrétne každý deň generujeme viac ako 10 miliónov dotazov DNS do existujúcich domén. Tieto dotazy sa generujú náhodne, vysokou rýchlosťou a sú zmiešané s dopytmi DNS našich zákazníkov. V zásade generujeme „šum“ a je prakticky nemožné porovnávať DNS dotazy používateľa v rámci „záplavy“ nami zaslaných priamo koreňovým serverom DNS. Ak teda tretia strana bude odpočúvať naše prekladače DNS, bude to úplne neúčinné.

Aj keď väčšina používateľov VPN nemusí venovať veľkú pozornosť problémom, ako je kvalita servera a zabezpečenie dotazov DNS, tieto podrobnosti majú zásadný vplyv na vaše súkromie a bezpečnosť.

Webové stránky a podpora (žiadna podpora živého chatu)

Webové stránky VPN.ac sú informatívne a priame. Obsahujú:

Užitočné informácie o sieti VPN
Tipy na ochranu osobných údajov a zabezpečenie
Stránky stavu serverovej siete
Podrobné inštruktážne návody pre rôzne zariadenia a platformy
E-mailovú podporu

Tím podpory je tiež špičkový na základe všetkých mojich interakcií s nimi. Interne vybavujú všetky požiadavky so svojimi vlastnými odbornými zamestnancami. Existuje však jedna nevýhoda – nie je k dispozícii žiadna podpora živého četu.

Podpora sa vybavuje prostredníctvom lístkov (e-mail) a časy odpovedí boli rýchle pri všetkých mojich otázkach (do 24 hodín).

Záver

VPN.ac je menší VPN poskytovateľ, ktorý kladie minimálny dôraz na marketing. Možno aj preto sa mu nedostáva pozornosti, ktorú by si zaslúžil. Ide však o pokročilú VPN službu, ktorá je postavená na prémiovej sieti dedikovaných serverov a poskytuje vám vysokú bezpečnosť pri slušnom výkone. Napriek tomu, že je to menej známy poskytovateľ, VPN.ac ponúka vynikajúce služby a jeho služby môžeme odporučiť.

Značky:

VPN 365 DNÍ V ROKU
Logo